Direct naar artikelinhoud
Ook de nieuwe pensioenwet biedt geen zekerheid. Hoe zit dat?
Beeld -

Ook de nieuwe pensioenwet biedt geen zekerheid. Hoe zit dat?

Den Haag worstelt al weken – zeg maar gerust jaren – met een grote hervorming van het pensioenstelsel. Allesbehalve een saai of abstract onderwerp, want uiteindelijk ondervinden alle werkenden er de gevolgen van, van jong tot oud.

De beoogde veranderingen zijn enorm en dat geldt ook voor de bedragen die ermee zijn gemoeid: vijftienhonderd miljard euro, zo’n beetje anderhalf keer de omvang van de hele Nederlandse economie.

Beluister de nieuwe aflevering van Haags Halfuurtje via onderstaande speler, of zoek hem op via SpotifyiTunesPodimo of een van de andere bekende podcastkanalen.

Video wordt geladen...

Het huidige Nederlandse pensioenstelsel staat internationaal hoog aangeschreven. Dus welk probleem moet de hervorming precies oplossen? Wat verandert er allemaal, als de nieuwe pensioenwet er ten minste door komt?

Na de vele marathondebatten in de Tweede Kamer komt de politieke besluitvorming binnenkort tot een climax. Wat zijn de grootste politieke hobbels? Politiek redacteur Esther Lammers, die dit onderwerp al een tijdje volgt, geeft in deze nieuwe aflevering antwoord op al deze brandende vragen. Voor zover mogelijk, want sommige antwoorden kunnen zelfs de grootste pensioenbollebozen niet geven.

In Haags Halfuurtje zet presentator Christoph Schmidt elke vrijdag de schijnwerper op het Haagse schimmenspel. Schmidt is politiek verslaggever van Trouw en als oud-correspondent thuis in de Brusselse wandelgangen. Met wisselende gasten bespreekt en duidt hij nieuws, zoekt hij inhoud achter de hype en zoekt hij antwoorden op de grote vragen.

Presentatie: Christoph Schmidt; Redactie en productie: Hannah van der Wurff.