Werknemers die met de auto naar het werk gaan kunnen vanaf 2023 een hogere vergoeding tegemoet zien voor hun reiskosten.
Volledig scherm
Werknemers die met de auto naar het werk gaan kunnen vanaf 2023 een hogere vergoeding tegemoet zien voor hun reiskosten. © ANP

Onbelaste reiskostenvergoeding eindelijk omhoog: 21 cent per kilometer in 2023

Voor het eerst sinds 2006 gaat de onbelaste kilometervergoeding omhoog. Vanaf 1 januari mogen werkgevers aan hun personeel niet 19 cent, maar 21 cent per kilometer belastingvrij uitbetalen. In 2024 stijgt dit bedrag naar 23 cent.

70 reacties

  • Fennie Sivaro

    2 jaar geleden
    Jammer alleen dat ee universiteiten vasthouden aan een schamele 7 cent per kilometer, zgn voor het milieu. Enkele reis auto=25min. Enkele reis OV=1 uur en 45 minuten
  • A.H.L. Kracht

    2 jaar geleden
    Dan pas??
  • Jan Willem Roos

    2 jaar geleden
    Onbelaste reiskostenvergoeding eindelijk omhoog met twee cent, is dat schrikken, kunnen we een flinke deur van intrappen.
  • Armin De Wild

    2 jaar geleden
    Mag niet klagen want alders in wereld is het og slechter. Nou niet bij de buren. €1,75 voor benzine en €0,30 kilometervergoeding. Vraag me toch af hoe doen ze dat in Duitsland. Beter beleid. Humm kunnen wij ons niet aansluiten bij Duitsland. Worden er niet slechter van blijkbaar.
  • Hans Laats

    2 jaar geleden
    Hans Laats. Eindelijk in 2023😃. Onder tussen gaat de benzine prijs in Duitsland met 0.50 euro cent omlaag. Hier gaat het weer stapgewijs omhoog. Wij worden uitgemolken door dit Kabinet Kaag c.q. Rutte tot er geen druppel melk uitkomt (dus de portemonnee).